VÍNA

Víno je alkoholický nápoj vyráběný kvašením hroznové šťávy. Obsahuje alkohol, který vzniká přirozenou fermentací cukrů v hroznech působením kvasinek. Vína rozdělujeme podle barvy (bílé, červené a růžové), obsahu cukru (suché. polosuché, polosladké a sladké) , způsobu výroby (tiché, šumivé a fortifikované). Dále je možné dělit vína dle odrůdy, oblasti a další.

Nejprodávanější

25 položek celkem
BIB
Novinka
359 Kč / ks

Nasládlá vůně květu, pomerančová chuť s angreštovou kyselinkou

10005
zd nemcicky frizzante frankovka
Novinka
175 Kč / ks

Svěží, perlivé víno s nizkým obsahem alkoholu. V chuti lesní jahody a smetana.

10007
zd nemcicky Frankovka BDN 12 750ml V01
Novinka
169 Kč / ks

Bílé víno vyrobené z modrých hroznů neboli blanc de noir. Chuť plná svěží, aromatika lesních jahod a malin.

10019
zd nemcicky GW veltlinske zelene 2017 13 750ml v01
Novinka
299 Kč / ks

Velké Veltlínské Zelené bylo vybráno jako jedno z nejlepších vín z celého ročníku 2017.

10002
Hustopecske frizzante 12 5 750ml v01
259 Kč / ks

Jemně perlivý aromatizovaný vinný nápoj. Růžový polosladký.

1168
TČ 2022 reserva
Novinka
239 Kč / ks

Typicky tramínová kořenitost a čajová řůže, díky zrání v dubovém sudu ještě víc zvýraznila chuť i aromatiku a na závěř přidala chuť medu.Chuť je plná , jemně kořenitá s...

10012
CH GW
Novinka
299 Kč / ks

Velké Chardonnay bylo vybráno jako jedno z nejlepších vín z celého ročníku 2017.

10003
PA 2024 premium
Novinka
199 Kč / ks

Polosladká, ale velice svěží Pálava s kořenitou chutí a dlouhou medovou dochutí.

10017
ullersdorf porta sudetica v01
349 Kč / ks

Ideální k sýrům či paštikám a nebo jaky my využití pro aperitív.

419
zd nemcicky irsai oliver 2023 frizzante
189 Kč / ks

Svěží, perlivé víno s nizkým obsahem alkoholu. V chuti lesní jahody a smetana.

10006
PB sekt
Novinka
299 Kč / ks

Odrůda Rulandské bílé vyrobené metodou Charmat.

10008
FR GW
Novinka
299 Kč / ks

Velká Frankovka byla vybrána jako jedno z nejlepších vín z celého ročníku 2016.

10001
TČ 2024 premium
199 Kč / ks

Jemná medovo – bezová aromatika, chuť je doplněna o rozinky, med, broskev a typickou tramínovou čajovou růži.

10014
zd nemcicky ryzlink rynsky 2022
239 Kč / ks

Plná vůně lipového květu, nazrálá chuť mandlí, citrusů a kapkou medu.

10009
zd nemcicky premium chardonnay
169 Kč / ks

Intenzivní vůně hrušek a jablek, šťavnatá citrusová chuť s lehkou mineralitou.

10016
zd nemcicky frankovka rose 2024 12 750ml v01
175 Kč / ks

Aroma je plné jahod, malin a lehkých tónů ostružin, vytvářející pocit letního ovocného štěstí.

10018
PA reserva suchá
Novinka
239 Kč / ks

Víno s přívlastkem ,pikantní jemná aromatika čajové růže, fialek a medu. Suchá dochuť s příjemnou kyselinou a delším závěrem.

10011
ZD nemcicky Hibernal 2023
199 Kč / ks

Vůně je bohatá na vyzrálé broskve a meruňky, doprovázené květinovými tóny, přinášející dojem teplého letního odpoledne.

10015
Pal klasik
Novinka
199 Kč / ks

Bílé a přímo sladké víno s velmi intenzivní odrůdovou aromatikou. V chuti i vůni stejně výtečné, jako kousnout do čerstvého hroznu na vinohradě.

10020
PA 2023 reserva
239 Kč / ks

Víno s přívlastkem výběr s hroznů, polosladké. V aromatice rozvíjející se poupátko čajové růže avšak v chuti je plná a vyzrálá se sladkým vyvrcholením. 

10013
VZ reserva
Novinka
239 Kč / ks

Veltlínské zelené s přívlastkem pozdní sběr. Toto víno po dobu 6 měsíců zrálo při cíleném míchání na jemných kvasničních kalech. Výrazně kořenitá vůně s podtónem vanilky.

10010
mandlovka svarak 3pack m01
Akce
555 Kč / ks

Když se spojí jemnost Mandlovky s Cabernetem savignon je tento neskutečně lahodný svařáček

540
ullersdorf porta sudetica muskat moravsky v01
359 Kč / ks

Vůně je příjemně aromatická a chuť přechází v plnou těžkou lahůdku.

1033
mandlovka svarak v01
189 Kč / ks

O tom když se spojí jemnost Mandlovky s Cabernetem savignon je tento neskutečně lahodný svařáček.

1043

Výroba vína je proces, který zahrnuje několik klíčových kroků od sklizně hroznů až po lahvování hotového nápoje. Níže je základní přehled výroby vína:

1. Sklizeň hroznů

  • Hrozny se sbírají ručně nebo mechanicky v době optimální zralosti.

  • Zralost se určuje podle obsahu cukru, kyselin a aromatických látek.

2. Odstopkování a drcení

  • Bobule se oddělí od třapin (stopky), aby se předešlo nežádoucí trpkosti.

  • Hrozny se jemně rozdrtí, čímž se uvolní šťáva – mošt.

3. Kvašení (fermentace)

  • Do moštu se přidávají kvasinky (nebo se využívají přirozeně přítomné).

  • Cukr v moštu se přeměňuje na alkohol a oxid uhličitý.

  • Bílá vína: fermentují bez slupek při nižších teplotách.

  • Červená vína: kvasí i se slupkami, čímž získávají barvu a třísloviny.

4. Lisování (pro červená vína)

  • Po kvašení se pevné části (slupky, semena) oddělí od kapalné složky.

5. Zrání vína

  • Víno se nechává dozrát v nerezových tancích, betonových nádobách nebo dubových sudech.

  • Délka zrání závisí na druhu vína – některá vína zrají měsíce, jiná roky.

6. Filtrace a stabilizace

  • Víno se čistí od sedimentu a stabilizuje se, aby bylo dlouhodobě skladovatelné.

7. Lahvování

  • Víno se plní do lahví, uzavírá korkem nebo šroubovým uzávěrem.

  • Lahve mohou dále zrát v archivech nebo jít rovnou na trh.