VÍNA
Víno je alkoholický nápoj vyráběný kvašením hroznové šťávy. Obsahuje alkohol, který vzniká přirozenou fermentací cukrů v hroznech působením kvasinek. Vína rozdělujeme podle barvy (bílé, červené a růžové), obsahu cukru (suché. polosuché, polosladké a sladké) , způsobu výroby (tiché, šumivé a fortifikované). Dále je možné dělit vína dle odrůdy, oblasti a další.
Nejprodávanější
Výpis produktů
Jemná medovo – bezová aromatika, chuť je doplněna o rozinky, med, broskev a typickou tramínovou čajovou růži.
Velké Chardonnay bylo vybráno jako jedno z nejlepších vín z celého ročníku 2017.
Aroma je plné jahod, malin a lehkých tónů ostružin, vytvářející pocit letního ovocného štěstí.
Polosladká, ale velice svěží Pálava s kořenitou chutí a dlouhou medovou dochutí.
Když se spojí jemnost Mandlovky s Cabernetem savignon je tento neskutečně lahodný svařáček
O tom když se spojí jemnost Mandlovky s Cabernetem savignon je tento neskutečně lahodný mandlový svařáček z Hustopečí, který Vás nádherně pohladí po duši i po mlsném jazýčku.
Vůně je bohatá na vyzrálé broskve a meruňky, doprovázené květinovými tóny, přinášející dojem teplého letního odpoledne.
Plná intenzivní ovocitá vůně, chuť šťavnatých broskví, nektarinek a angreštu.
Veltlínské zelené s přívlastkem pozdní sběr. Toto víno po dobu 6 měsíců zrálo při cíleném míchání na jemných kvasničních kalech. Výrazně kořenitá vůně s podtónem vanilky.
Víno s přívlastkem ,pikantní jemná aromatika čajové růže, fialek a medu. Suchá dochuť s příjemnou kyselinou a delším závěrem.
Typicky tramínová kořenitost a čajová řůže, díky zrání v dubovém sudu ještě víc zvýraznila chuť i aromatiku a na závěř přidala chuť medu.Chuť je plná , jemně kořenitá s...
Ochutnejte pečlivě vybranou sadu polosladkých bílých vín z moravských vinic v Němčičkách u Velkých Pavlovic.
Plná vůně lipového květu, nazrálá chuť mandlí, citrusů a kapkou medu.
Svěží, perlivé víno s nizkým obsahem alkoholu. V chuti lesní jahody a smetana.
Vůně sladkých borůvek a lesního ovoce, svěží ovocná kyselinka s chutí malin a grepu.
Bílé víno vyrobené z modrých hroznů neboli blanc de noir. Chuť plná svěží, aromatika lesních jahod a malin.
Objevte výhodnou kolekci suchých červených vín z tradičního vinařství v Němčičkách, srdci Velkopavlovické vinařské oblasti.
Exkluzivní sada kvalitních sektů z jihomoravského vinařství v Němčičkách, přímo z Velkopavlovické oblasti.
Velké Veltlínské Zelené bylo vybráno jako jedno z nejlepších vín z celého ročníku 2017.
Velká Frankovka byla vybrána jako jedno z nejlepších vín z celého ročníku 2016.
Víno s přívlastkem výběr s hroznů, polosladké. V aromatice rozvíjející se poupátko čajové růže avšak v chuti je plná a vyzrálá se sladkým vyvrcholením. ALTERNATIVA ZDE...
Ovládací prvky výpisu
Výroba vína je proces, který zahrnuje několik klíčových kroků od sklizně hroznů až po lahvování hotového nápoje. Níže je základní přehled výroby vína:
1. Sklizeň hroznů
-
Hrozny se sbírají ručně nebo mechanicky v době optimální zralosti.
-
Zralost se určuje podle obsahu cukru, kyselin a aromatických látek.
2. Odstopkování a drcení
-
Bobule se oddělí od třapin (stopky), aby se předešlo nežádoucí trpkosti.
-
Hrozny se jemně rozdrtí, čímž se uvolní šťáva – mošt.
3. Kvašení (fermentace)
-
Do moštu se přidávají kvasinky (nebo se využívají přirozeně přítomné).
-
Cukr v moštu se přeměňuje na alkohol a oxid uhličitý.
-
Bílá vína: fermentují bez slupek při nižších teplotách.
-
Červená vína: kvasí i se slupkami, čímž získávají barvu a třísloviny.
4. Lisování (pro červená vína)
-
Po kvašení se pevné části (slupky, semena) oddělí od kapalné složky.
5. Zrání vína
-
Víno se nechává dozrát v nerezových tancích, betonových nádobách nebo dubových sudech.
-
Délka zrání závisí na druhu vína – některá vína zrají měsíce, jiná roky.
6. Filtrace a stabilizace
-
Víno se čistí od sedimentu a stabilizuje se, aby bylo dlouhodobě skladovatelné.
7. Lahvování
-
Víno se plní do lahví, uzavírá korkem nebo šroubovým uzávěrem.
-
Lahve mohou dále zrát v archivech nebo jít rovnou na trh.




