LIKÉRY a ostatní alkoholické nápoje

Zde najdete různé druhy likérů a lihovin. Proč ne jen likéry ? Protože ze zákona se likérem rozumí lihovina vyrobená z lihu nebo destilátu nebo jedné či více lihovin nebo jejich směsi oslazením a případně přídavkem produktů zemědělského původu, jako jsou vejce, smetana, mléko nebo jiné mléčné výrobky, ovoce, víno nebo aromatizované víno, obsahující nejméně 100 g cukru nebo ekvivalentní množství jiných sladidel na jeden litr výrobku s výjimkou likéru z hořce. A tak chceme být k Vám poctiví, jak se věci skutečně mají :-) Velkou část z nich jsme podrobili nezávislému testu našich profesionálních barmanů, které najdete v jednotlivých rubrikách, jako například netradiční příchutě ZDE.

Nejprodávanější

BOHEMICA VISNOVKA 25 700ml v20transparent
 
479 Kč
mandlovice mandlovka v10
 
415 Kč
apicor visnovka chilli 1L v01
 
519 Kč
sudlicka orechovka v02
 
539 Kč
bohemica certovka 30 700ml v20
BOHEMICA Čertovka 30% 0,7L
Skladem (>5 ks)
1162
 
449 Kč
apicor kontusovka 40 500ml v01
 
329 Kč
podebradska samicka 35 700ml v01
 
429 Kč
Likr orechovka 0 5L v02 JPG
Ořechovka Likr 35% 0,5L
Skladem (>5 ks)
253
 
399 Kč
Likr kminka 0 5L v02
Kmínka Likr 35% 0,5L
Skladem (>5 ks)
252
 
399 Kč
ullesdorf kminka 01v
Kmínka Ullersdorf 35% 0,5L
Skladem (3 ks)
249
 
439 Kč
16 položek celkem
jakamarus 3pack v01
Akce
999 Kč / ks

JAKAMARUS výhodný 3pack. Za nás to je asi jeden z nejlepších likérů v ČR.

507
zufanek kontusovka 500ml v02
539 Kč / ks

Silná chuť je vyzdvižena díky anýzu a fenyklu. Celá tato směsice bylin byla týdny macerována v destilátu z tříleté medoviny a poté uložena do sklepa k dozrání.  

38
apicor kontusovka 40 500ml v01
329 Kč / ks

Jedná se o bylinný likér na bázi anýzu, velejemného lihu a špetkou cukru.

1021
klasicka bedna cisare pana m01
3 199 Kč / ks

"Vstaňte a dýchněte na mě ! ..... rum, kontušovka, čert, jeřabinka, ořechovka, višňovka a vanilkováááááá.

524
tripack zufanek visnovka jakamarus ullersdorf orechovka 02v
Akce
1 249 Kč / ks

Ochutnejte s námi tradiční české likéry ve výhodném setu.  

506
tripack likr kontusovka kminka chilli visen m01
Akce
297 Kč –4 %
285 Kč / ks

Vybrali jsme pro Vás degustační sadu tří nejprodávanějších likérů Likr.

523
jakamarus 01v
Jakamarus 40% 0,5L
Skladem (>5 ks)
349 Kč / ks

Má optimální vyvážení hořkosti, sladkosti, kořenitosti a nádherné vůně.

147
blatna sitner fernet 40 700ml
525 Kč / ks

Vy si díky tomu můžete užít precizně namíchanou směs bylin, které pohladí Vaše chuťové buňky, zahřejí po těle, a navíc napomohou trávení.   

1142
likr kontusovka web 1000x1250
399 Kč / ks

Základem zůstává anýzová chuť. Co je velmi příjemné, je její krásná plná chuť.  

256
bartida hruskovy liker v01
639 Kč / ks

Jemný destilát z hrušek Williams vyzrálý po dobu minimálně 6 měsíců s ovocnými cukry dodává likéru vyrovnanou, kulatou chuť.  

364
bairnsfather jesenicka bylinna 0 5 v01
399 Kč / ks

Elixír má záměrně snížený obsah cukru, aby nezanechal příliš sladkosti na jazyku.

230
bohemian bitter 40 700ml v01
679 Kč / ks

Okouzlí nespoutanou hořkostí.

1156
likr kontusovka 40 0 1L v01
99 Kč / ks

Základem zůstává anýzová chuť. Co je velmi příjemné, je její krásná plná chuť.

309
altfernet akce 500mL 3 1 m01
Akce
1 036 Kč –25 %
777 Kč / ks
546
altfernet 05 org
Altfernet 40% 0,5L
Skladem (>5 ks)
259 Kč / ks

Poctivý, ručně vyráběný fernet od mistra destilatéra Václava Šitnera.

298
fleret beskyd willi willi v01
599 Kč / ks

Prémiový likér na bázi čtyřletého hruškového destilátu z odrůdy Williams – Christ birne obohacený o macerát ze zeleného čaje.

366

 

 

_________________________________VÝROBA LIKÉRŮ_________________________________

 

je komplexní proces, který zahrnuje maceraci, infuzi nebo destilaci různých bylin, koření, ovoce nebo jiných aromatických složek v alkoholu, následně doslazení a případně zrání. Zde je podrobný popis jednotlivých kroků:

1. Výběr a příprava surovin

  • Suroviny: Suroviny mohou zahrnovat ovoce, byliny, koření, květiny, kávu, čokoládu, ořechy a další aromatické složky. Kvalita a čerstvost surovin jsou klíčové pro výslednou chuť likéru.
  • Alkohol: Základní alkohol může být neutrální (např. vodka) nebo specifický druh alkoholu (např. rum, brandy).

2. Extrakce chutí


Existují tři hlavní metody extrakce chutí:

  • Macerace: Suroviny se namáčejí v alkoholu po určitou dobu, obvykle několik dní až týdnů, aby se uvolnily jejich chutě a aromata. Tento proces může probíhat při pokojové teplotě nebo za zvýšené teploty pro urychlení extrakce.
  • Infuze: Suroviny se ponoří do zahřátého alkoholu, což může urychlit proces extrakce. Tento postup je podobný maceraci, ale probíhá za vyšší teploty.
  • Destilace: V některých případech se suroviny destilují s alkoholem, což může vytvořit čistší a koncentrovanější aromatický profil. Tato metoda je často používána u bylinných likérů.

3. Slazení

  • Cukr: Do extrahovaného alkoholu se přidává cukr, sirup nebo med podle požadované sladkosti. Množství cukru závisí na druhu likéru.
  • Další sladidla: Kromě cukru mohou být použity i další sladidla, jako jsou glukózový sirup, fruktóza nebo sladidla z přírodních zdrojů.

4. Míchání a úprava chuti

  • Úprava chuti: Likér se může dále upravovat přidáním dalších aromatických složek nebo úpravou sladkosti a síly. Tento krok zahrnuje důkladné míchání a ochutnávání, aby se dosáhlo požadovaného profilu chuti.

5. Filtrace

  • Čištění: Likér se filtruje, aby se odstranily pevné částice a zákal. Filtrace může probíhat přes filtrační papír, aktivní uhlí nebo jiné filtrační materiály.

6. Zrání (volitelně)

  • Zrání: Některé likéry mohou být ponechány zrát, aby se jejich chutě prolnuly a zjemnily. Zrání může probíhat v různých nádobách, včetně skleněných nebo dřevěných sudů, což může přidat další rozměr chuti.

7. Lahvování

  • Plnění: Likér se plní do lahví, které jsou pečlivě očištěny a připraveny.
  • Etiketování: Lahve jsou opatřeny etiketami s informacemi o výrobci, druhu likéru, obsahu alkoholu a dalšími zákonnými informacemi.

8. Kontrola kvality

  • Konečná kontrola: Před distribucí se provádí konečná kontrola kvality, která zahrnuje ochutnávku a chemickou analýzu, aby se zajistilo, že likér splňuje všechny požadavky a standardy.

Výroba likérů kombinuje umění a vědu, což umožňuje vytváření široké škály produktů s různými chutěmi a aromaty, které mohou být užívány samostatně nebo jako součást koktejlů.