Broskvovice

Broskvovice je ovocný destilát vyráběný z fermentovaných broskví. Je ceněná pro svou jemnou, sladkou a květinovou chuť, která připomíná čerstvé broskve s lehkým mandlovým podtónem (pokud se ponechají pecky). Na 1 litr broskvovice je potřeba přibližně 10–15 kg broskví, v závislosti na odrůdě a cukernatosti.

Nejprodávanější

3 položek celkem
kosticky broskovy 02v removebg preview
479 Kč / ks

Ovoce odpeckovávají, aby destilát měl lehkou decentní vůni a typickou broskvovou chuť,

87
vesely grunt broskovovice 350ml v01
399 Kč / ks

Celkový dojem z této pálenky je mimořádně elegantní, čistý a harmonický.

426
agnes nektarinkovice 45 500ml v01
Novinka
499 Kč / ks

Jemná, pomalu destilovaná pálenka ze šťavnatých, sladkých nektarinek odrůdy Nectared.

1290

Výroba broskvovice

  1. Výběr ovoce – Používají se zralé a sladké broskve, ideálně s vysokým obsahem cukru.

  2. Kvašení – Broskve se rozmačkají a nechají kvasit, přičemž mohou zůstat pecky, které přidají mandlové tóny.

  3. Destilace – Probíhá klasickou metodou, podobně jako u jiných ovocných destilátů.

  4. Zrání – Pro vyhlazení chutí se destilát nechává několik měsíců odpočívat.