Nakouřené whisky - PEATED
Nakoučené, neboli "peated" jsou whisky dostávají kouřovou chuť díky sloučeninám, které se uvolňují z rašelinových ohňů používaných k sušení sladového ječmene. Délka a intenzita expozice rašelinovému kouři určuje sílu této příchuti, stejně jako vlastnosti samotné rašeliny. Rašelinové whisky se obecně srovnávají za použití míry fenolu na milion (PPM- Phenol Parts per Million)) tj až do 300 PPM. České nakouřené whisky mají zpravidla PPM kolem 30 jednotek.
Řazení produktů
Výpis produktů
Následně whisky zrála v sudech po bourbonu a víně Marsala. V tomto případě proběhlo scelení v 190 l sudu po Maker´s Mark.
Peated whisky ze sladu ze sladovny v Bruntále, který kvasil a byl kotlíkově destilován ve Vizovicích. Old Well vložila rovněž Peated whisky, ze skotského ječmene sladovny...
Třetí vydání společného projektu palírny Svachovka s destilérkou R.JELÍNEK.
Výhodná sada dvou privátních stáčení pro vyhlášený koktejlový bar BLACK STUFF
Histrorický blend GOLD WELL I. dvou destilérek na whisky GOLD COCK a OLD WELL s výsledkem GOLD WELL whisky.




