
- Úvod
- ABSINTY
Český Absinth
Absinth je tradičně destilovaný nápoj s vysokým podílem alkoholu (45%-75% ). Jeho charakteristická zelená barva mu vysloužila přezdívku „zelená víla“, i když může být i jinak zbarvený nebo čirý. Díky bylině Pelyňku Pravém má typickou příchuť, obsahuje thujon, dalšími klíčovými bylinkami je anýz a fenykl. Absinth má několikero názv viz Absint nebo Absinthe. Více v ČLÁNKU nebo v ROZHOVORU.
- TOP produkt
- TOP produkt
- TOP produkt
- TOP produkt
- TOP produkt
- TOP produkt
- TOP produkt
- Novinka
Jak se pije absinth tradičním způsobem?
Nejrozšířenějším způsobem, jak pít absinth, je postup „louche”, kdy dochází k ředění s ledovou vodou prokapávající přes kostku cukru na děravé lžičce. Výsledkem je zakalená směs destilátu a vody v poměru 1:3 až 1:6.
Nebo je možné zapálení absintem nasáklé kostky cukru a následné rozmíchání v panáku.
Pravý absinth
Pravý absinth vzniká macerací (máčením) bylin v alkoholu a následnou 2–3 fázovou destilací. Výsledný destilát je čirý a prodává se pod názvem „bílý absinth”. Typickou zelenou barvu ovšem destilát získává až během případného barvení chlorofylem z použitých bylin. S uzráváním chlorofylu může za dlouhý čas destilát zhnědnout.